Werken met Thaise kruidenstempels

Werken met Thaise kruidenstempels op de “Sen”

De kruidenstempeltechniek  komt uit Thailand. Het is een manier van  ontspannen, waarbij  met warm gestoomde kruidenstempels  wordt gewerkt. De  warme tot hete stempels  zijn gevuld met reinigende, activerende en ontspannende kruiden. De warmte van  de kruidenstempels activeert o.a. de doorbloeding. Bovendien werkt het aroma  ook op onze luchtwegen en brengt  verlichting bij   verkoud-heid en aanverwante klachten.

Elke graad dat de stempel warmer is meer dan onze lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15 %. De bloedvaten verwijden zich, waar- door  de huid  intensiever doorbloed wordt. Ook hete lymfesysteem wordt gestimuleerd, waardoor het lichaam zichzelf beter reinigt. Daarom is het belangrijk voor en na de behandeling veel water  te drinken  om de afvalstoffen de gelegenheid te geven het lichaam te verlaten. De lichaamsenergie gaat weer stromen. Dat is belangrijk  omdat  door de energetische blokkades  lichamelijke en emotionele klachten ontstaan. Je lichaam wordt aangezet tot beter  functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht.
Een behandeling met kruidenstempels maakt  je vrij van stress en dagelijkse spanningen. Een wegwijzer naar innerlijke balans en echte  ontspanning met een gezonde uitwerking op spieren en gewrichten. Het brengt b.v. verlichting bij vormen van reuma, jicht en spierpijn.
Op de dag na  het doen en ondergaan van de kruidenbehandeling  kun   je  het beste van tevoren niet teveel eten en geen alcohol gebruiken. Dat verstoort de energiestromen.
Ook zonder haast gaat een dag snel voorbij

Tijd is niet kostbaar, maar jij wel
Een kruidenstempelbehandeling is ideaal voor wie gespannen, moe, opgebrand en/of lusteloos is.  Het is met name, dankzij de uitgekozen kruiden en hun aroma’s dat niet alleen het lichaam ontspant en in de diepte gereinigd wordt, maar dat ook op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomt om met het dagelijkse leven te dealen.

Inhoud van de Thaise, ecologisch geteelde, gedroogde kruidenstempel:

30  gr. Curcuma (geelwortel)  voor spierpijn en ontstekingsremmend

30  gr. Thaise gember  heeft een verwarmend en ontspannend effect

30  gr. Citroengras  is zuiverende en ontsmettend

19  gr. Tamarinde zuivert en stimuleert de huidcellen

6  gr.  Saffloer  voor lagere bloeddruk en ontspanning

20  gr.  Eucalyptus opent de luchtwegen

6  gr.  Rock salt vermindert koorts en gewrichtspijnen

4  gr.  Camphor  ontspant en bevordert de opname v.d. kruiden

Gebruiksaanwijzing

Bevochtig  de kruidenstempel een beetje met een plantenspuit en verwarm de stempel  ong. 15 to 20 minuten  in een stoompan. Let erop dat ze niet te nat worden. Ze worden dan ook te heet. Bewaren is beperkt mogelijk : opnieuw gedroogd op de verwarming ,in de zon of bij de kachel. Met het aroma verdwijnt ook de werking. Gebruik de stempels om de beurt en/of  2 aan 2. Hoe en waar gestempeld moet worden, leer je in deze  workshop(s).