Cursussen

Thaise voetmassage
Deze 2-daagse cursus is een prachtig cadeautje voor beginners en een mooie aanvulling voor de professionele voetenwerker. Deelnemers leren in korte tijd een algehele Thaise voetmassage van een uur uitvoeren, inclusief een korte warming up massage van onderbenen, nek, schouder, armen en handen. Met behulp van een zeer praktisch gericht hands on programma leert men de complete sequentie uitvoeren. Alle benodigde materialen, zoals werkboek, massageolie, houten massagestokje en handdoeken om de voeten in te pakken worden tijdens de cursus verstrekt.
Het werkboek, het houten massagestokje en een Thais certificaat mag je na afloop mee naar huis nemen.
Voor meer informatie zie: thaise-voetmassage/

Thaise stoelmassage

Deze cursus is gebaseerd op de Thaise massagetechnieken, maar dan speciaal voor stoelmassages.
Massage duurt ongeveer een half uur.
Voor meer informatie zie: thaise-stoelmassage/

Thaise massage op de massagetafel

In deze 2-daagse cursus leert de cursist een aantal posities uit de basiscursus van de Traditionele Thaise massage (TMC level 1) uit te voeren op de massagetafel.
Bij de selectie van deze posities is rekening gehouden met:
– de specifieke drukpunten van TTM
– de conditie van de ontvanger en/of gever
– de culturele verschillen
– de werkruimte van de masseur
– de beginnende masseur
Na het volgen van de cursus kun je een algehele, ontspannende lichaamsmassage geven op de massagetafel aan vrienden en familie in huiselijke kring.
De introductie en verdieping van de oefeningen gebeurt tijdens de lessen en de verwerking daarbuiten. Dit wordt o.a. mogelijk gemaakt door een overzichtelijk cursusboek. Duidelijk mag zijn dat er vooral praktisch gewerkt wordt.
Voor meer informatie zie: ttm-op-de-tafel
TMC level 1: zijn van een verdere ontwikkeling van je vaardigheden op het gebied van de TTM. Het is een onderdeel van een zorgvuldig samengesteld curriculum van de TMC (Thai Massage Center) school in Chiang Mai, Thailand. (zie ook: www. TMCschool.com)
Een gezonde en goede conditie is een vereiste. Daarnaast wordt van je verwacht dat je tenminste ??n massage van het TMC-curriculum ervaren hebt. Omdat de massage onder andere afgeleide yogahoudingen bevat en de gever gebruik maakt van eigen lichaamsgewicht, wordt er op de grond gewerkt. Zowel de gever als de ontvanger dragen schone, losse en Thaise kleren tijdens het masseren. Handen en voeten zijn schoon en droog. Voor meer informatie zie: traditionele-Thaise-massage